Tuesday, 26 July 2011

FORGIVE ME

Suatu hari, aku menaiki bas
Aku nampak seorang kanak- kanak perempuan yang cantik
Aku harap dapat menjadi secantik dia
Tiba- tiba kanak- kanak perempuan itu bangun
Aku nampak ayahnya tolak- tolak dia keluar
Dia mempunyai satu kaki dan memakai tongkat
But as she passed, she smiled
Ya Allah, forgive me when I whine..

Aku berhenti membeli kuih
Orang yang menjualnya seorang lelaki, tampan orangnya
Dia seorang yang peramah
Pabila aku ingin meninggalkannya, dia berkata
"Terima kasih, awak sungguh baik"
"Sebenarnya saya buta"
Ya Allah, fogive me when i whine..

Aku terserempak dengan sekumpulan kanak- kanak yang sedang bermain
Ada seorang budak hanya duduk diam ditepi, melihat rakannya bermain
Saya berhenti dan bertanya kenapa dia tidak bermain
He looked down without a word
And then i knew. He couldn't hear
Ya Allah, forgive me when i whine..

Dengan kaki untuk berjalan
Dengan mata untuk melihat
Dengan telinga untuk mendengar
Ya Allah...Forgive me when i whine
I have blessed indeed, the world is mine...




Saturday, 23 July 2011

PROGRAM ANAK ANGKAT

Ok, entry kali ni nak story pasal program anak angkat yang aku buat dekat Kampung Keda, Bendang Man, Sik, Kedah..Aku nak share sikit experience mse join program ni..Ni 2nd time aku join aktiviti macam ni..Tapi kali nie program anak angkat yang TERANGKAT beb!..Mana taknya, dapat adek bradik angkat pompuan kot! Dia budak kelas math, nama dayah ngan ayu..Depa nie aku tak kenai sgt, tapi lpas sesi ice breaking kat umah family angkat, baru aku tau depa yang SEBENARNYA! hahaha..Lagi sorang adik bradik angkat nama dia shaibatul hamdi, diala tempat aku melempiaskan nafsu serakah aku..Dia rilek ja,best!..Kami berdua slalu bdua..Makan, solat, tidor, mandi..Mandi?? Po0o0on skali jgakla..Dont worry, dia takkan pregnant..hahaha..






Mak angkat aku nurse, bapa angkat aku pegawai kesihatan.. Semua jelez kat kami..Klau lama sket aku nak derma darah, cucuk BSG, sunat..Tapi aku taknak menyusahkan family angkat aku..Petang tu aku spend banyak masa dengan familt angkat..1st time aku wat benda pelik..Sikat bulu arnab! gila ah..Family aku bela arnab baka lion head, bela burung, ayam belanda dan ayam hutan..Banyak beb..Taik lalat kat jari aku nyaris kena gigit nagn arnab tu..Ada ka, dia ingat taik lalat aku nie palet ka apa.. hah?! sorry bhai, tu najis lalat beb bukan palet.. 'U touch u go la mcha!' ..Slow2 arnab tu angkat jari tengah dia..Hah! WTF ..angkat jari tengah..Ini MENCARUT! ..Aku pergi meninggalkan arnab itu bersendirian..
Pastu aku buat benda nie plak!


video


Malam tu, aku tak buat apa- apa, dok lepak, sembang2 ja ngan family aku..But somehow i learnt something..It was good for me to see how the parents were trying to speak and help their children. Even if reality TV is not always “real" I do like the chance to see examples of how to try to reach my children.
2nd day, aku sempat handle aktiviti sukaneka bersama orang kampung.. Best! Macam2 yang aku men..


bowling buah kelapa


penghormatan memberi hadiah kepada pemenang




Program anak angkat nie banyak faedahnya, macam mana penat pon aku tetap enjoy..Dapat kawan baru, masing2 pon dah rapat..No boundaries..
Thats all..

Monday, 11 July 2011

HOW TO LOVE




Now you over there
For a second you were her

It’s hard not to stare the way you moving your body

Like you never had a love, no

Never had a love

You is just a young and your looks but so precious

But now you’re grown up

So fly it’s like a blessing but you can’t have a man look at you for 5 seconds

Without you being insecure

See I just want you to know,

You’re far from the usual

Far from the usual

The usual.

I was really timid Expressing my love to you A thousand times I tried to say

When i'm with you....